17.11.2022 1:14 PM

Joulukauden avajaiset Helsingissä 19.11.2022

Helsingin ydinkeskusta saa jouluvalaistuksensa tänä vuonna jo 74. kerran. Perinne alkoi vuonna 1949, jolloin Aleksanterinkadun ja sen lähiympäristön kauppiaat koristelivat kadut kaupunkilaisten iloksi havuin ja valoin.

Helsingin City Markkinointi ry:n tuottama Helsingin Joulunavaus järjestetään tänä vuonna loisteliaan paraatikulkueen sytyttäessä Aleksin jouluvalot. Aiemmista vuosista poiketen, erillistä avajaistapahtumaa ei järjestetä tänä vuonna Senaatintorilla, mutta paraatikulkueesta tulee sitäkin näyttävämpi.

Helsingin joulunavauksen paraatissa marssivat tänä vuonna talviset sirkushahmot ja tanssiryhmät perinteisten koiraryhmien, vintage-paloautojen ja tontturyhmien rinnalla. Yksi näyttävimmistä kokonaisuuksista tulee olemaan Tivoli Sariolan ja Sirkus Finlandian TsigaBoom! -tapahtuman hahmojen osallistuminen. Mukana on myös Helsingin Kaupunginteatteri Saiturin joulu -näytelmänsä hahmoilla.

Paraatissa nähdään myös Linnanmäen Sirkuskoulu, Tanssipiste Loisteen Lumikuningatar -ryhmä, Sairaala Klovnit, Samba Sinestesian rumpuryhmä sekä Panimohevoset.

Snellmaninkadun ala-asteen lapsiryhmät osallistuvat kulkueeseen, kuten myös useita eri koiraroturyhmiä omistajineen: broholmerit, bassetit, dalmatialaiset sekä kultaiset noutajat.

Paraatin kärkijoukoissa kulkee luonnollisesti joulun odotetuin vieras, joulupukki suoraan Korvatunturilta! Myös Helsingin pormestari Juhana Vartiainen osallistuu kulkueeseen koululaisten kanssa.

– Joulukadun avajaisten myötä alkaa monilla joulun odotus. Erityisesti tänä vuonna yhteisyyden merkitys korostuu ja tuntuu erityisen tärkeältä kokoontua yhdessä juhlimaan tätä hienoa perinnettä. Toivon, että mahdollisimman monet saapuvat seuraamaan Aleksin jouluvalojen syttymistä ja iloista paraatia, sanoo pormestari Juhana Vartiainen.

Pormestarin joulutervehdysvideo julkaistaan muutama päivä ennen joulukadun avajaisia muun muassa Helsinkikanava.fi-osoitteessa sekä kaupungin sosiaalisen median kanavissa.

Energiansäästöön liittyvistä syistä Helsingin kaupunki on linjannut, että yleisten alueiden jouluvalot pidetään tänä talvena päällä vain joulukadun avajaisista loppiaisviikonloppuun 8. tammikuuta 2023 asti. Suurin osa jouluvaloista, kuten Aleksanterinkadun jouluvalot, saavat kuitenkin sähkönsä kiinteistöistä, joten niiden osalta ratkaisut ovat kiinteistöjen omistajien päätettävissä.

Paraatikulkue starttaa noin kello 16 sytyttäen Aleksin valot

Paraati lähtee Senaatintorin kupeesta noin kello 16 ja kulkee Aleksanterinkatua pitkin Mannerheimintielle, josta se jatkaa Pohjoisesplanadia pitkin Unioninkadulle ja sieltä päättyen takaisin Senaatintorille. Paraatin kokonaiskiertoaika on noin tunti.

Aleksanterinkadun jouluvalot syttyvät asteittain jouluparaatin lähtiessä liikkeelle, ota siis ajoissa hyvä paikka kadun varrelta ja tule mukaan nauttimasta taianomaisesta tunnelmasta!

Paraatiin osallistuvien henkilöiden kokonaismäärä on ennätyksellinen:

Paraatiin osallistuu yli 300 henkilöä ja useita erilaisia kulkuneuvoja ja hevosia! Mukana on kymmenittäin iloisia sirkus- ja satuhahmoja sekä Lumikuningatar. Snellmaninkadun ala-asteen iloisia lapsia tonttupukuineen reilu 50 ja reippaan lutuisia koiria yli 100!

Tapahtumaa on rakentamassa iso joukko vapaaehtoisia muun muassa avustajina kuin myös ratsupoliiseja ja kymmenittäin järjestyksenvalvojia.

Yleisömäärä tapahtuman aikana ydinkeskustan alueella ja katujen varsilla on ollut vuosittain jopa 25 000–35 000 henkilöä!

Tapahtuman markkinointikanavat ja päämediat:

Kotisivu: https://www.helsinkicitymarkkinointi.fi/joulu

FB: https://www.facebook.com/Helsinginjoulunavaus

Insta: https://www.instagram.com/helsinginjoulunavaus/

Instagram – @joulunavaus #helsinginjoulunavaus

Facebook – @helsinginjoulunavaus

Helsingin Joulunavaus on Helsinki City Markkinointi ry:n toteuttama tapahtuma. Helsinki City Markkinointi ry on ydinkeskustan kiinteistönomistajien, yritysten ja Helsingin kaupungin yhteistyöelin, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää keskustan vetovoimaa ja viihtyisyyttä.

Tiedustelut ja haastattelupyynnöt:

Krista Östman, toiminnanjohtaja

Helsinki City Markkinointi ry

045 278 1278

krista.ostman@helsinkicitymarkkinointi.fi

Tapahtuman tuottajina toimivat Emma Lumme ja Vesa Kess:

Infrajärjestelyt, liikenne ja turvallisuusasiat:

Vesa Kess, 040 735 8975

Paraatin ja avustajien koordinointi:

Emma Lumme, 040 700 2229

Lue lisää uutisia